Selecteer een pagina
frisse rode kool salade

Heerlijke frisse rode kool lunch salade.

Op de foto hierboven zie je de basis voor een heerlijke frisse rode kool salade welke is ontstaan uit een restje dat wij een avond eerder hadden gegeten. En eerlijk gezegd: we vonden het helemaal niet zo lekker.

Maar goed onder het motto van weggooien is zonde hebben we de overgebleven rode kool terug gezet in de koelkast.

Toen ik de volgende morgen iets voor de lunch wilde maken om mee te nemen kreeg ik allemaal creatieve ideeën om de rode kool om te toveren tot iets lekkers.

Toch was ik nog niet helemaal overtuigd van mijn plan. Was zelfs een beetje bang dat mijn lunch een fiasco zou worden gezien het feit van de teleurstelling de dag ervoor.

Tot mijn grote vreugde was het een succes. Mijn lunch was echt super lekker en daarom wil ik het graag met jou delen. Dus hier komt het:

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

1 halve rode kool,  2 appels,  2 handsinaasappels, klein scheutje citroensap, 1 scheut olijfolie, 1 tl kaneel  1 tl nootmuskaat , een handje rozijnen/cranberry’s , een handje walnoten/ pecannoten

Aan de slag:

  • Snij de rode kool in dunne fijne reepjes en was deze in een vergiet.
  • Bak de rode kool in een scheut olijfolie ongeveer 10 minuten
  • Wanneer de rode kool gaar is doe je er scheutje water bij en laat je het heel zachtjes nog wat zachter worden.
  • In de tussentijd kun je de sinaasappel schillen en in stukjes snijden. Zelf heb ik de partjes zo goed mogelijk los gesneden van de vliesjes maar dat hoeft niet perse. Vang het sap dat wegloopt op.
  • Maak je rode kool op smaak met wat kaneel en nootmuskaat naar smaak en meng de stukjes sinaasappel samen met het sap er door heen en laat eventjes mee smoren.
  • Laat de rode kool compleet afkoelen in de koelkast.
  • Was de appel en snij deze in kleine stukjes en besprenkel met een klein beetje citroensap tegen het verkleuren van de appel.
  • Breek de noten in stukjes en meng deze met de rozijnen en cranberry’s door de rode kool.
  • Strooi er nog wat kaneel over heen.
  • Eet smakelijk

Zo zie je maar weer dat je soms van overgebleven voedsel iets heel anders kunt maken. Wegggooien is natuurlijk zonde. Zo maak ik ook heel vaak hartige muffins met eten dat is overgebleven. Als je me volgt op instagram dan blijf je op de hoogte. Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in op mijn website. 

Ik (eet)wens je een hele fijne dag,

Groetjes Marja.

#rodekool #salade  #gezondeten #creerjouweigeneetwens #frisselunch #creatief #eetwens